Ammattitaitoinen joukkomme vahvistuu: hoitohuoneessamme aloittaa yrittäjänä naprapaatti Tuomas Saari 1.6.2024 alkaen! Aikoja Tuomakselle voit varata TÄSTÄ.

Naprapatia on monelle vieras asia, joten olemme koonneet alle vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Mitä on naprapatia?

Naprapatia on manuaalisen lääketieteen ammattilainen, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoitoon. Naprapaatit ovat erikoistuneet erilaisten kiputilojen, traumojen ja toiminnallisten häiriöiden diagnostiikkaan ja hoitoon, käyttäen käsin tehtäviä hoitotekniikoita sekä harjoitusterapiaa.

Koulutus ja osaaminen

Naprapaatin ammattiin valmistuminen vaatii neljän vuoden täysipäiväisen opiskelun Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, sisältäen 240 opintopistettä. Opintojen aikana naprapaatti saa kattavan koulutuksen muun muassa kliinisestä tutkimisesta, hoitamisesta, harjoitusterapiasta, liikuntafysiologiasta, urheilulääketieteestä sekä radiologiasta. Suomessa naprapatian koulutus on järjestetty vuodesta 2001 lähtien ja se on kehitetty yhteistyössä lääketieteen ammattilaisten kanssa.

Palvelut

Naprapaatit tarjoavat laaja-alaisia palveluita tuki- ja liikuntaelinten sairauksien hoitoon. Hoitoon kuuluu yksilöllisesti räätälöidyt hoitosuunnitelmat, jotka voivat sisältää esimerkiksi:

  • Manuaalista käsittelyä hoitopöydällä
  • Harjoitusterapiaa joko kotona tai kuntosalilla
  • Ennaltaehkäisevää hoitoa ja neuvontaa

Hoitotavoitteet vaihtelevat kivun lievittämisestä ja toimintakyvyn parantamisesta erilaisten vaivojen, kuten selkäkipujen, päänsärkyjen, polvivaivojen, purentalihasongelmien ja urheiluvammojen hoitoon. Naprapaatti myös auttaa hermostollisten ongelmien kanssa ja tarjoaa fysikaalista kuntoutusta sekä ennen että jälkeen leikkauksien.

Kenelle naprapatia sopii?

Naprapatian palvelut sopivat kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Olipa kyseessä akuutit kiputilat, krooniset vaivat tai vammojen ennaltaehkäisy, naprapaatilta saa asiantuntevaa apua. Ajanvaraus on suositeltavaa kaikille, jotka etsivät tehokasta ja asiakaslähtöistä hoitoa tuki- ja liikuntaelinongelmiin.

 

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: