Haluan olla toiminnassani ja tekemisessäni rehellinen, joten kerron, että viikko sitten minulla ei ollut hajuakaan siitä, mitä tulisi tehdä ryhmäliikuntatuntien suhteen koronaviruspandemian edetessä. Toisaalta koin painetta laittaa tunnit kokonaan ja välittömästi tauolle hallituksen suositusten mukaisesti, sillä enhän haluaisi olla vastuussa, jos joku sairastuu vuokseni. Samaan aikaan koin painetta siitä, mitä sanovat ne, jotka edelleen haluavat käydä jumpassa. Mietin kummankin toimintatavan vaikutuksia yrityksemme toiminta- ja maksukykyyn. Laittaako joku korttinsa tauolle siksi, jos en määrää jumppia tauolle ja hän pitää minua moraalittomana ja rahanahneena paskiaisena? Laittaako joku korttinsa tauolle siksi, jos en hetkeen tarjoa ohjattuja jumppia, jotka jollekin ovat henki ja elämä? Onko outoa lopettaa jumpat, kun kuntosalin puoli on kuitenkin käytettävissä? Ymmärtävätkö ihmiset, että saliakin pidetään auki joiltain osin pakon vuoksi? Takanamme kun ei ole pörssiyhtiöiden tapaan valtavia pääomia tukena ja vakuutusyhtiöille on turha itkeä, jos hassusti käy. Voin kertoa, että kyllä, näitä on mietitty ja mietitty ja mietitty. Nyt jos koskaan ymmärrän sanonnan ”asioilla on aina kaksi puolta” merkityksen. Olen kompromissien ja ennen kaikkea kultaisen keskitien kannattaja, mutta nyt sitä en ole löytänyt toivomallani tavalla.

Tiedän toimintamallin salilla esimerkiksi tulipalon uhatessa. Osaan soittaa 112 ja elvyttää, jos joku asiakkaistamme saa sairaskohtauksen kesken treenin. Osaan toimia oikein, jos meillä tapahtuu jotain ikävää tietoturvan suhteen. Mutta tähän tilanteeseen minulla ei ole ollut valmista toimintamallia. Viikon takaiset ajatukseni lienevät siis inhimillisiä, mene ja tiedä.

Päätin aluksi antaa itselleni hieman peliaikaa ajatuksilleni pienentämällä ryhmäkokoja suositeltuun alle 10 henkilön ryhmiin. Loppuviikosta tajusin, kuinka paljon ylimääräistä duunia tämä koronahässäkkä minulle todellisuudessa aiheuttaa ja päätin korvata osan tunneistani virtuaalitunteina ja siirtää myös muille ohjaajille. Ehkä olen alitajunnassani ajanut jumppia hiljalleen vähemmäksi, ehkä universumi on tehnyt sen puolestani. En tiedä.

Nyt kuitenkin koen olevani tilanteessa, jossa en voi enää jahkailla. Tätä mietelmääni tukee myös se, että ryhmäliikuntatuntien kävijämäärät ovat tippuneet niin paljon, että viime viikolla annettujen ohjeistustenkaan valossa tunneille ei riitä tarpeeksi kävijoitä. Tokihan voisin vielä harkita sitä, että lukkaria tiivistettäisiin edelleen. Näen kuitenkin kaikkien kannalta parhaimmaksi ratkaisuksi sen, että kaikki ohjatut ryhmäliikuntatunnit korvataan toistaiseksi virtuaalitunneilla. Silloin minäkin pystyn keskittämään kaikki resurssini yrityksen tämän hetkisten asioiden hoitamiseen ja suuntaamaan energiani ehkä tärkeimpään – tulevaisuuteen. Hankalaa tästä tulee, mutta Fysiomotionilla on tulevaisuus, sen olen päättänyt.

Lausun jo nyt mitä kauneimman ja lämpimimmän kiitoksen kaikista tsemppiviesteistä, käydyistä keskusteluista ja tuestanne yrityksemme toiminnan tukemiseksi. Mikäli kysyttävää herää, ethän epäröi olla yhteyksissä.

Toivon terveyttä ihan joka ikiselle ja totisesti sitä, että pian taas nähdään!

Anu Ilmonen, ryhmäliikuntavastaava

 

Ps. Kurkkaathan tarvittaessa myös nämä vanhemmat uutiset:

 

Olen saanut myös lukuisia samoja kysymyksiä ryhmäliikuntaa koskien, joten tässä pieni Q & A- osio:

 • Miksi ette järjestä ulkotreenejä?
  • Kahdesta syystä:
   • vaikka riski on pienempi, virus voi tarttua ihan hyvin ulkonakin, vaikka kuinka yrittäisimme pitää ”turvavälit”
   • tällä hetkellä resursseja niiden järjestämiseen ei yksinkertaisesti ole riittävästi
 • Tulevatko FM:n omat jumpat, kuten The Jumppa ja Syvävenyttely nettiin?
  • Eivät tule. Vetoan edelleen osaksi resurssipulaan: ajattelen, että tämä on väliaikainen tilanne, joten keskityn ennemmin keksimään asiakkaillemme kivoja juttuja tulevaisuutta varten, kuin menettämään yöuneni ylipitkien työpäivien takia siirtäessä jumppia nettiin. Toisekseen, netti on jo pullollaan erilaisia kotitreenisivustoja, erilaisia ohjelmia yms., joten annan mieluummin näille yrittäjille mahdollisuuden ansaita elantonsa niiden avulla. Kyse ei ole luovuttamisesta tms., vaan resurssien ja jaksamisen järkevästä mitoittamisesta.
 • Koska saamme tietää kesän ryhmäliikunta-aikataulun?
  • Kysymys, johon en osaa vastata. Runko kesän lukkariin on olemassa, mutta en julkaise mitään, ennenkuin tiedän, koska on taas järkevää ryhmässä liikkua. Nettisivujemme ”Uutiset”- osiossa on aina ajankohtaisin info saatavilla.

 

Ryhmäliikunta-aikataulu ajalle 24.3. – 17.5.2020
 • kaikki mainitut tunnit ovat virtuaaliohjattuna, ohjauskieli on englanti
 • voit varata paikan tunnille normaaliin tapaan nettijärjestelmän kautta (tunnit ilmestyvät varattaviksi aamupäivällä 24.3.2020)
 • tunnit käynnistyvät automaattisesti, mahdollisessa häiriötilanteessa voitte käynnistää ohjelman ja lajin näytöltä myös manuaalisesti

Maanantai:

 • 10.00 – 10.45 SH’BAM®
 • 17.20 – 17.50 BODYPUMP®
 • 18.00 – 18.30 CXWORX®
 • 18.35 – 19.20 SH’BAM®
 • 19.30 – 20.30 BODYBALANCE®

Tiistai:

 • 09.00 – 10.00 BODYCOMBAT®
 • 18.15 – 19.15 BODYCOMBAT®
 • 19.20 – 20.20 BODYPUMP®

Keskiviikko:

 • 10.00 – 11.00 BODYPUMP®
 • 17.00 – 17.45 SH’BAM®
 • 18.00 – 18.30 CXWORX®
 • 18.45 – 19.45 BODYCOMBAT®
 • 20.00 – 20.30 BODYBALANCE®

Torstai:

 • 09.30 – 10.00 CXWORX®
 • 10.05 – 10.35 BODYBALANCE®
 • 17.15 – 18.15 BODYBALANCE®
 • 18.25 – 19.10 SH’BAM®
 • 19.30 – 20.30 BODYCOMBAT®

Perjantai:

 • 09.00 – 09.45 SH’BAM®
 • 17.15 – 18.15 BODYPUMP®
 • 18.25 – 19.10 SH’BAM®

Lauantai:

 • 10.00 – 11.00 BODYPUMP®
 • 11.10 – 12.10 BODYBALANCE®
 • 16.00 – 17.00 BODYCOMBAT®
 • 17.05 – 17.50 SH’BAM®

Sunnuntai:

 • virtuaalitunnit vapaassa käytössänne

 

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: